Knížky si našly nové majitele

08.10.2012 09:02

Městská knihovna Dolní Bousov, Obecní knihovna Kněžmost a Transcentrum bus, s.r.o. pořádali v rámci Týdne knihoven od úterý 2. do pátku 5. října společnou akci s názvem Knihy jedou za Vámi. Ve vybraných autobusech regionální dopravy na Dolnobousovsku a Kněžmostsku si cestující mohli z košíku na sedadle u prostředních dveří vybrat jakoukoliv knihu a odnést si ji zdarma domů.

 

V šesti regionálních autobusech bylo na dvě stovky knih širokého spektra – od vaření přes pohádky a dívčí romány až po detektivky. Z některých autobusů si cestující odnesli knihy během středy a čtvrtka, potvrdil řidič Transcentra Martin Daxner, který jezdí hlavně na trase Mladá Boleslav – Kněžmost – Kamenice. Z autobusu Miroslava Horáka si odnášely knihy hlavně děti: „Koš plný knih se vyprázdnil hlavně při školních spojích na Dolnobousovsku", uvedl řidič, který jezdil první říjnový týden na celé řadě linek v okolí Dolního Bousova, Kněžmosta i Mladé Boleslavi.

 

Vzájemná spolupráce byla dohodnuta za několik málo dní a podle reakcí od našich řidičů měla úspěch. Doufáme, že to nebyl první a zároveň poslední ročník takové akce. Cílem společné spolupráce bylo zvýšit zájem o čtení a propagovat regionální knihovny na Mladoboleslavsku – třeba v Dolním Bousově a Kněžmostě.

 

Už teď přemýšlíme nad dalšími možnostmi spolupráce.