Akce k Týdnu knihoven

28.09.2012 09:00

V týdnu od 1. do 7. října proběhne 16. ročník celostátní akce Týden knihoven. Naše knihovna se k této akci připojí již potřetí. Pro vás to znamená, že se v tomto týdnu u nás bude dít spousta zajímavých akcí, na které se vás budeme snažit nalákat.

Středa 3. 10. bude určena hlavně dětem a budeme je zvát na tradiční podzimní divadelní pohádku do knihovny. Od 17:15 hodin v dětském oddělení nabídneme 2 loutkové pohádky v podání teprve třináctiletého loutkáře z Kláštera Hradiště n. Jizerou.

Na čtvrtek 4. října se nám podařilo zajistit velmi žádaný pořad populárního botanika RNDr. Václava Větvičky s Two Voices. Pořad, ve kterém je poutavé vyprávění a čtení populárního botanika prokládáno šansonovými písněmi začne v 18 hodin a vstupenky jsou od 15. září v předprodeji v knihovně a v informačním centru.

Týden knihoven vyvrcholí v pátek 5. října tzv. Černou hodinkou s detektivkou. Stejně jako v loňském roce vás zveme k přátelskému posezení s občerstvením u stolků, kde si můžete nechat předčítat při světle svíček a poté potrápit mozkové závity při luštění nedokončených detektivních případů. Začínáme pěkně za tmy, ve 20 hodin.

Bousovská knihovna a Transcentrum bus pořádají od úterý 2. října společnou akci s názvem Knihy jedou za Vámi. Ve vybraných autobusech regionální dopravy na Dolnobousovsku, si můžete z košíku na sedadle u prostředních dveří vybrat jakoukoliv knihu a odnést si ji domů. Cílem akce je zvýšit zájem o čtení obecně, ale také propagovat knihovnu v Dolním Bousově. V autobusech bude v týdnu od 2. do 5. října cestovat téměř 100 knih.

Loučíme se s pozdravem

Lidé čtěte :-)

Dita Říhová